Американската администрация по храните и лекарствата одобри първото противозачатъчно хапче

...
 
Американската администрация по храните и лекарствата одобри първото противозачатъчно хапче
Коментари Харесай

Одобриха продажбата на противозачатъчно хапче без рецепта В САЩ

 

Американската администрация по храните и медикаментите утвърди първото противозачатъчно хапче без рецепта, което ще бъде налично при започване на 2024 година, заяви New York Times,цитиран от БГНЕС.

Тази стъпка беше маркирана като огромна крачка напред в региона на контрацепцията.

Медикаментът, наименуван Opill, ще бъде най-ефективният вид за контрацепция без лекарска записка, по-ефективен за предотвратяване от бременност от презервативите и други способи без лекарско наставление.

Наличието му сигурно ще помогне на младите дами, младежите и всички, които нямат време или средства да посетят доктор за рецепта.

Производителят на хапчето, основаната в Дъблин компания „ Perrigo “,  съобщи, че Opill най-вероятно ще бъде налично от магазините и онлайн търговците на дребно в Съединени американски щати при започване на 2024 година

„ Това, което липсва в изказването на компанията, както може би сте забелязали, е цената на лекарството, а това е значим фактор за това какъв брой налично ще бъде то. Компанията се ангажира да направи хапчето „ налично за дамите от всички възрасти “, съобщи в изказването Фредерик Велгрин, световен вицепрезидент на „ Perrigo “.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР